2011-07-01

Google+ pakvietimai! Google PLUS invites!

Google+ pakvietimai! Google PLUS invites! 


Nori Google+ pakvietimo? Rašyk komentarą po šiuo įrašu. Šiuo metu Google PLUS pakvietimų sistema yra išjungta, dėl per didelio norinčių užsiregistruoti vartotojų kiekio, bet kai tik ją jau ryt(?) Google grąžins. Gali tikėtis sulaukti kvietimo užsiregistruoti į Google PLUS!

Microlab HI-FI H-600D 5.1: namų kinas ir muzika viename

Microlab HI FI H 600D 5.1: namų kinas ir muzika viename



H-600 yra viena aukščiausios klasės Microlab gaminamų 5.1 namų kino sistemų. D raidelė naujausiame Microlab H-600D  modelyje reiškia, kad pastaroji akustinė sistema dar ir tapo pilnai suderinama su skaitmeninio garso formatais. Paprastai tariant, pagaliau yra pilnai suderinama su video žaidimų konsolėmis, kompiuteriais, media grotuvais ir kitais šių laikų skaitmeninės technikos stebuklais.
Microlab HI FI H 600D 5.1: namų kinas ir muzika viename

Viso 5.1 sistemą sudaro šešios dalys: vienas 110W žemų dažnių garsiakalbis ir 5 satelitai, kiekvienas po 50W galios. Viso net 360 vatai! Sunku ir įsivaizduoti, kad suprasti koks tai beprotiškas skaičius, galiu tik priminti, turbūt galingiausia mūsų apžvelgta Microlab akustinės sistema buvo 7C 110W, o ji jau drebino kompo stalą ir langus. Naujoji H-600D bus daugiau, nei tris kartus galingesnė!
Microlab HI FI H 600D 5.1: namų kinas ir muzika viename

Visi garsiakalbiai patalpinti mediniuose korpusuose. Medis jiems suteikia tiek geresnes garsines savybes, tiek Microlab pasistengė sukurti įdomu ir solidų sistemos dizainą. Mano manymu, puikiai tinka prie klasikinės svetainės ir jos baldų, turi didžiulį pliusą prieš konkurentų plastmasinius modelius, kaip matote palyginime su Philips namų kino sistema nuotraukoje.
Microlab HI FI H 600D 5.1: namų kinas ir muzika viename

Aš H-600D dar pabandžiau prijungti prie savo kompiuterio. Deja, įsitikinau, kad tai nebuvo geriausia idėja. H-600D yra tikra namų kino sistema, taigi jai reikia pakankamai didelio kambario, daug vietos ir atstumo tarp grotuvo / TV ekrano ir pačio klausytojo.
Naudojant sistemą su kompiuteriu, tiesiog priekiniai garsiakalbiai pastatyti šalia stalo yra per toli vienas nuo kito, arba pats esi per arti ekrano (1 metro nuo kompo nepakaks), kad susidarytų geras stereo efektas ir girdėtum gražų, detalų garsą. Taigi Microlab H-600D turbūt protingiausia būtų laikyti didžiausiame namų kambaryje, turbūt svetainėje prie TV, kur bus galima naudoti su media grotuvu, video žaidimų konsolėms, pačiam sėdint toliau nuo ekrano ant sofos.
Microlab HI FI H 600D 5.1: namų kinas ir muzika viename

Man patiko, kad gamintojai tai apgalvojo ir pridėjo tikrai ilgą laidą, kurio pakaktų ne tik svetainei, bet visai salei. Dar maloni smulkmena, kad laidas nėra karpytas, taigi jį gali prisitaikyti ir susipjauti lygiai pagal savo kambario išmatavimus.
Microlab HI FI H 600D 5.1: namų kinas ir muzika viename

Satelitai jungiasi prie žemų dažnių garsiakalbio, kur taip pat rasime ir visas likusias sistemos jungtis. Realiai šiandien turbūt reikalingiausią tik vieną – optical digital in (TOSLINK). Per kurią galime vienu optiniu kabeliu prijungti viską nuo video žaidimo konsolių (PS3, xbox 360) iki kompiuterio ar media, filmų grotuvų ir iš kart mėgautis erdviniu 5.1 garsu. Žinoma, senesniems aparatams ar išoriniams DAC, stiprintuvas yra paliktas ir analoginis 5.1 įėjimas, taip pat pora stereo jungčių CD grotuvams ir panašiems įrenginiams. Dar viena koaksialinė skaitmeninio 5.1 garso jungtis.
Microlab HI FI H 600D 5.1: namų kinas ir muzika viename

H600-D yra suderinama su visais populiariausiais skaitmeninio erdvinio garso formatus: DTS, Dobly Digital, Dolby Pro Logic II. Verta paminėti, kad sistemos DAC palaiko tik patį paprasčiausią 48kHz dažniu diskretizuotą audio signalą.
Microlab HI FI H 600D 5.1: namų kinas ir muzika viename

Iš kitos pusės, aš kasdien naudoju Edifier S530D, kuri palaiko ir virš 96kHz standartus, bet jokio pastebimo, girdimo skirtumo nesugebėjau pastebėti tarp 48kHz ir 96kHz standartų. Manau, kad 48kHz DAC tokios klasės sistemai yra daugiau, nei pakankamas, taip pat visi aparatai yra suderinami su 48kHz standartu.
Microlab HI FI H 600D 5.1: namų kinas ir muzika viename

Prie sistemos dar rasime laidinį valdymo pultą, kuris kartu atlieka ir informacinio ekrano funkciją. Man patiko jo dizainas ir informacijos atvaizdavimo būdas, kuris yra paprastas, gražus ir pateikia visą svarbiausią informaciją iš kart. Vienintelis kvailas dalykas yra dB matavimo vienetai prie garso lygio? Jų prasmės aš iš vis nesupratau kaip ir tokių pavadinimų “DTS Random”. Smulkmena, bet tiesiog kvailai ir nerimtai atrodo, lyg kažkoks beraštis būtų programavęs tokį ekraną…
Microlab HI FI H 600D 5.1: namų kinas ir muzika viename

Žinoma, yra ir nuotolinis pultelis, kuriuo galime valdyti visas namų kino funkcija. Beje, tik juo ir galima pasiekti visiškai visas sistemos funkcijas (balansas, EQ…), nes laidinis pultas leidžia valdyti tik pagrindinius nustatymus: garsumas, įėjimai, garso režimai ir visos sistemos įjungimas/išjungimas.
Microlab HI FI H 600D 5.1: namų kinas ir muzika viename

Microlab H600D naudoja 8 colių žemų dažnių garsiakalbį, kuris atrodo labai mažas, ypač jo korpusas yra ypatingai kompaktiškas. Nors pats sub’as yra 110W galios, pats galingiausias mano namuose.
Microlab HI FI H 600D 5.1: namų kinas ir muzika viename

Puikiai įsitikinau, kad nereikia spręsti apie jo galią iš dydžio, nes tikrai net nereikėjo ir pusės pasukti garso rankenėlės, kai drebėjo ne tik langai, žemė ir stalas, bet visas kambarys su kamera.
Iš tikro, sistema yra tokia galinga, kad net mano kameros mikrofonas neatlaikė vibracijos dar nepasiekus pusės sistemos garsumo. Video galima išgirsti visokius pašalinius garsus, kurių realybėje nėra, sistema labai švariai groja net artėjant prie maksimalaus garsumo. Tiesiog mano kamera nesugebėjo to įrašyti, netgi įvairios apsaugos pradėjo slopinti (normalizuoti) įrašoma garsą. Na, o sistema tikrai ne juokas ir tie patys 360W, kad net nesinori pasukti garso iki galo nedideliame kambaryje.
Microlab HI FI H 600D 5.1: namų kinas ir muzika viename

Man patiko H-600D galimybė persijungti į stereo muzikos režimą. Kaip žinia, dažniausiai CD ir kitų formatų muzika tėra poros stereo kanalų, nelabai gerai skamba su 5.1 sistemomis, bet Microlab H-600D ši problema nekamuoja. Visada galima persijungti į 2.1 režimą. Su juo muzikos kokybė nesunkiai prilygsta Edifier S530D ar panašioms rimtesnėms 2.1 garso sistemoms. Visus vidutinius ir aukštus dažnius švariai atkuria priekiniai satelitai, jų neužgožia žemų dažnių garsiakalbis, kaip dažnai nutinka kitose biudžetinėse namų kino sistemos. Pati sistema yra labai gražiai subalansuota. Priekinių satelitų 2 х 2.5″ + 1″ colių garsiakalbiai puikiai atlieka savo darbą muzikiniame 2.1 režime.
Microlab HI FI H 600D 5.1: namų kinas ir muzika viename

To pasekoje, H-600D gražiai atkuria tiek klasinę, rock muziką. Įdomiausia, kad kartu 5.1 režime atsiskleidžia ir visa namų kino sistemos stiprioji pusė – galingi (net žemę, sienas drebinantys) žemi dažniai, kas patiks galbūt klubinės šokių ir pop muzikos gerbėjams, dar leis gąsdinti kaimynus per vakarėlius. :)
Microlab HI FI H 600D 5.1: namų kinas ir muzika viename

Galiausiai, išbandžiau filmus ir konsolinius video žaidimus, kurie yra pagrindiniai 5.1 namų kino sistemos naudotojai. Vėlgi net nesitikėjau tokio gero erdvinio garso efekto. Šį mėnesį buvau įsijungęs tik porą žaidimų: L.A. Noire (PS3) ir DiRT 3 (PC), bet abu nei kiek nenuvylė. LA Noire tiesiog idealiai sukūrė efektus, kai kažkas sėlina už nugaros ar net kolega detektyvas kartais creep’ina šmirinėdamas po tuščius namus. DiRT 3 garsas iš vis veikia tik su 5.1 sistema, tai yra net nesigirdėjo pusės efektų su ausinėmis ar Edifier S530D 2.1, ir tik prijungus H-600D dar pajutau visus garso efektus kaip akmenukai ir kitos smulkmenos barbenančios automobilio skardas.
Microlab HI FI H 600D 5.1: namų kinas ir muzika viename

Net youtube filmukai su Microlab H-600D atrodo kitaip! Visai netyčia įsijungiau vieno motociklo apžvalgą, kurioje motociklas buvo išvaromas iš didelio angaro, kada garsas tiek tikroviškai skamba, kad tikrai pirma mintis kyla jog esi didžiuliame angare, o ne tik kambarėlyje prie kompiuterio ekrano. Ko niekada net nepastebi su įprastom stereo garso sistemos ar ausinėmis.
Apibendrinant, Microlab HiFi H-600D 5.1 namų kino sistema paliko labai gerą įspūdį. Tikroviškai sukuria erdvinio garso efektus, taigi atlieka savo pagrindinį darbą ir sukuria tikrovišką filmų, žaidimų garso įspūdį. Leidžia pasijausti pačiam lyg būnant tame pačiame kambaryje su veikėju, kartais sugeba net išgąsdinti, tiek įtikinti, jog pamiršti, kad kažkokie garsai ar šnaresiai tėra filmo ar žaidimo efektas. Kartu H-600D netgi labai gerai tinka muzikai, gražia subalansuoti satelitai ir muzikinis 2.1 režimas leidžia klausyti klasikinės, rock, jazz muzikos. Žemų dažnių mėgėjai papildomą sub galią išspausti surround režime, kai balansą pakeičia sub ir žemų dažnių dominavimas. Iš tikro, tokį akustinės sistemos universalumą aš matau pirmą kartą, kai ji gerai susidoroja tiek su filmų, žaidimų efektais ir klubine šokių muzika, tiek gali gražiai atkurti tolygiai subalansuotą visame dažnių ruože garsą klasikinės muzikos stiliuose. Negalima nepaminėti, kad H-600D dar ir be proto galinga sistema, kurios garso pakaks užpildyti ne tik svetainę, bet ir visą salę per pusę namo. Iš kitos pusės, vienintelė problemėlė, kad kažkam žiūrint filmą ar žaidžiant, turbūt vargiai rasite ramų kambarį visuose namuose, kur nesigirdės filmų ar žaidimų efektų kiaurai sienas ir net visus aukštus. Taip pat prie šios sistemos tiesiog būtinas didelis kambarys ir didelis TV, kurį reiks žiūrėti iš toli, nes prie kompo ekrano ar stalo tiesiog negalėsit mėgautis visomis H600D galimybėmis. Microlab HI-FI H-600D 5.1 kaina Skytech - 1208.00 Lt, oficialus gamintojo puslapis.

Į rinką ateina „Wi-Fi“ ryšio giminaitis „WiGig“

 „WiGig



Kitais metais rinkoje pasirodys pirmieji „WiGig“ bevielio ryšio technologiją naudojantys įrenginiai. „WiGig“ (Wireless Gigabit) aljansas paskelbė artimojo bevielio ryšio technologijos „WiGig“ specifikaciją 1.1, pranešė „PC Magazine“.
„WiGig“ technologijos radijo ryšys naudoja nelicenzijuojamą 60 GHz dažnių ruožą. Duomenų perdavimo greitis naudojant  „WiGig“ gali siekti 7 Gb/s, tai yra, maždaug 10 kartų daugiau, nei „Wi-Fi“ (802.11n) tinkluose. Be to, „WiGig“ įranga pasižymės atgaliniu suderinamumu su „Wi-Fi“ prietaisais, sakoma pranešime.
Kartu su pirmąja „WiGig“ specifikacija buvo paskelbti plėtiniai, apibrėžiantys reikalavimus „WiGig“ įrenginių tarpusavio sąveikai ir jų prijungimui prie ekranų.
Skelbiama, kad „WiGig“ įrangos bandymai prasidės paskutinįjį šių metų ketvirtį. Rinkoje pirmieji „WiGig“ ryšio įrenginiai turėtų pasirodyti 2012 metais.
Tikimasi, kad „WiGig" bevielio ryšio technologija bus naudojama asmeniniuose kompiuteriuose, nešiojamuosiuose įrenginiuose, buitinėje elektronikoje, namų tinkluose. Patikimo ryšio aprėptis naudojant „WiGig“ yra didesnė nei 10 metrų.
„WiGig“ aljansas buvo suburtas mažiau nei prieš 2 metus, jam priklauso „Broadcom“, „Dell“, „Intell“, „LG Electronics“, „Micrososft“, NEC, „Nokia“, „Panasonic“, „Samsung“ ir kitos bendrovės.
 

„Samsung“ siekia uždrausti „Apple“ produktų pardavimus JAV

„Apple iPhone 4" (dešinėje) ir „Samsung Galaxy S". „Scanpix" nuotr.   (nuotr. Balsas.lt) 


Pietų Korėjos elektronikos bendrovė „Samsung Electronics“ pateikė skundą Jungtinių Valstijų Tarptautinės prekybos komisijai ir siekia uždrausti pagrindinių korporacijos „Apple“ gaminių pardavimus JAV, informuoja BBC.
„Samsung“ nori uždrausti „iPhone“, „iPad“ ir „iPod“ importą ir pardavimą JAV.
Dvi bendrovės kaltina viena kitą produktų dizaino ir technologijų kopijavimu.
„Bendrovė „Samsung" ryžtingai gins savo intelektinę nuosavybę, kad išliktų mobilios komunikacijos verslo lyderė ir novatorė ir galėtų kuo geriau tarnauti savo klientams", – teigiama „Samsung" pareiškime.
Pirmieji teisiniai nesutarimai tarp bendrovių prasidėjo balandžio 15 d., kai „Apple" apkaltino „Samsung" dėl tariamo dizaino kopijavimo.
Pirmuosius ieškinius prieš „Apple" „Samsung" padavė balandžio 22 d. Juose Pietų Korėjos „Samsung" kaltina JAV bendrovę neteisėtai pažeidus 10 jai priklausančių patento teisių „iPad" ir „iPhone" gamyboje.
 
ELTA

„Samsung" pristatė išmanųjį telefoną „Galaxy Z"

„Galaxy Z"  (nuotr. Gamintojo) 


Bendrovė „Samsung" pranešė Europoje pristačiusi naująjį savo išmanųjį telefoną „Galaxy Z“, kuris tam tikra prasme bus tarpinis „Galaxy SL" ir „Galaxy S II“ modelių variantas.
Naujasis komunikatorius „Galaxy Z" turės sensorinį 4,2 colių (10,5 cm) „Super Clear LCD“ technologijos ekraną, kurio raiška – 480x800 vaizdo taškų. Jame bus dvi vaizdo kameros: priekinė, skirta vaizdo skambučiams, ir pagrindinė su 5 MP matrica, LED blykste ir HD (720p) vaizdo filmavimo funkcija, skelbia „TCMagazine.com".
„Galaxy Z" pagrindas – aparatinė antrosios kartos „nVidia Tegra“ platforma su 2 branduolių 1 GHz taktinio dažnio „Cortex A9" procesoriumi. Telefone  įrengtas 8 GB „flash“ atminties kaupiklis, yra „microSD" kortelių lizdas, „Wi-Fi“ (b/g/n), „Bluetooth 3.0" bevielio ryšio moduliai, FM ir GPS imtuvai. Baterijos talpa – 1650 mAh.
Telefone bus įdiegta „Android 2.3" operacinė sistema, aparato dydis – 125 x 66 x 9,5 mm, svoris – 135 g. Preliminari „Galaxy Z“  kaina – 630 JAV dolerių.
 
"Balsas.lt"

Į orą pakilo pirmasis pasaulyje hibridinis lėtuvas

„Siemens“ DA36 E-star skrydžio metu  (nuotr. Gamintojo)

Drauge su partneriais kompanija „Siemens“ pademonstravo pirmąjį pasaulyje lėktuvą su serijine hibridine elektrine pavarų sistema.
Dvivietis motorinis lėktuvėlis DA36 E-star buvo pristatytas Paryžiuje, renginyje „Le Bourget 2011“.
Pasak „Siemens“  atstovų, šis lėktuvas sukurtas siekiant išbandyti hibridinę elektrinių pavarų sistemą. Ateityje numatoma, kad šios technologijos naudojimas dideliuose lėktuvuose leis sumažinti kuro sąnaudas iki 25 procentų, lyginant su šiandieninėmis efektyviausių lėktuvų kuro sąnaudomis.
Motorinis DA36 E-star, kurio prototipas yra „Diamond Aircraft HK36 Super Dimona“, yra vienintelis tokio pobūdžio lėktuvas pasaulyje, teigia „Siemens“ pranešime.  Jis pirmasis naudoja serijines hibridines elektrines pavaras, kurios iki šiol buvo naudojamos tik automobiliuose. Lėktuvo propeleris maitinamas 70 kW „Siemens“ elektriniu motoru, o elektra tiekiama mažu „Wankel“ varikliu iš „Austro“ variklio su generatoriumi, kuris veikia tik kaip energijos šaltinis. „Siemens“ konverteris aprūpina elektrinį variklį energija iš baterijos ir generatoriaus.

Skelbiama, kad hibridinio lėktuvo degalų sunaudojimas yra labai mažas dėl nuolatinio degimo variklio veikimo mažu intensyvumu, kuris siekia vos 30 kW. Kita vertus, akumuliatoriaus, kuris kraunamas skrydžio metu, sistema iš EADS užtikrina padidintą jėgą, būtiną leidžiantis ir kylant. Lėktuvas su elektrinėmis pavaromis nekelia triukšmo ir gali skristi tolimais maršrutais. Bandomųjų skrydžių metu ore išbūta apie porą valandų.
Kitas technologijos kūrėjų žingsnis bus nukreiptas į visų pavarų optimizavimą. „Siemens“ specialistai šiuo metu dirba su nauju elektrinio variklio modeliu, kuris turėtų būti penkis kartus lengvesnis nei tradicinis. Per dvejus metus tikimasi sukurti dar vieną lėktuvą su įrengtomis itin lengvomis elektrinėmis pavaromis. „Siemens“ jau išbandė integruotas pavaras ir kitose srityse, tarp jų laivyboje, sakoma pranešime.

"Balsas.lt"