2012-03-16

Piratai nori užgrobti valdžią Lietuvoje! (Video)

Piratai nori užgrobti valdžią Lietuvoje! (Video)
Piratavimas yra blogai, Lietuvoje dar blogiau, dėl visko kalta valdžia. Dar Piratų Partijos mums trūko!
Iš tikro, piratavimas yra labai linksma ir populiari tema paskutiniu metu. Nors klausimai rimti. Dar svarbiau, atsirado pirma rimta partija Lietuvoje! Piratų Partija?
Ar bent susimąstėte, kiek smegenis jau praplovė dabartinė valdžia ir tvarka? Ar tikrai, dėl visko kalta JI, o gal tik Jūs patys? Juk lengviausia nukreipti visuomenę klaidinga linkme, kad ši net nesusimąstytų, kad tik PATI yra atsakinga už situaciją Lietuvoje. Ne seimas kaltas, o žmonės, kurie jį renka arba jų tvarką toleruoja…
Piratai nori užgrobti valdžią Lietuvoje! (Video)
Lygiai ta pati pasaka su piratavimu. Kaip žmones priversti atiduoti savo laisves ir teises? Tiesiog išgalvoti naują problemą – piratavimą, kada jau galima su tokiu baubu kovoti ir lyg netyčia nuskriausti visus, kurie tik pasitaikys kelyje? Juk ne piratavimas yra problema, o būtent pati kova su piratavimu, kuri leidžia iš paprasto žmogaus bet kaip tyčiotis.  Pradedant tuščių laikmenų mokesčiais, baigiant siūlymais sekti kiekvieną ar prisiteisti už iš Linkomanijos parsiųstą filmą ar dainą daugiau, nei uždirbo kada pati muzikos, filmų, programų industrija! Dar blogiau, tiesiog vykdyti tokį pseudo verslą ir išpūsti beverčių daiktų kainas… Sunaikinti visus piratavimą bandančius spręsti: Youtube, Megabox, Google Music…
Iš kur tos komedijos teismuose atsiranda, kai autorinių teisių gynėjai iš vieno žmogaus bando prisiteisti didesnes žalas, nei patys Piratai nori užgrobti valdžią Lietuvoje! (Video) kada yra uždirbę! Jei elementarios matematikos galai nesueina, galbūt tos ieškomos vertės intelektinėje nuosavybėje ir nėra? Kas nustato tas kainas ir vertę? Rinka. Reikia priminti pagrindinį rinkos pasiūlos ir paklausos dėsnį? Tikiuosi, kad ne. Taigi galbūt prieš dešimtį metų buvo protinga už diską prašyti 100Lt, štai šiandien turime kalnus diskų, pilną internetą, kad net sunku išsirinkti ką žiūrėti. Turime didžiulę pasiūlą, didžiulę konkurenciją, dėl ko tik autoriai ir turi dėl mūsų vartotojų per galvas verstis gerindami produktus ir  mažindami kainas. Juk taip veikia ekonomika, kai kasmet sulaukiame vis geresnio kompo ir už vis mažesnę kainą. Elementarus verslas. Nuo kada autoriai pasidarė išskirtiniai? Tai nuo ko juos ginti ar saugoti reikia? Reikia kaip tik klausti JŲ, kur tos mažos kainos, kad net piratauti neapsimokėtų???
Štai čia prasideda įdomumas, kad piratavimas tėra išgalvota problema. Pasiteisinimas, kuris leidžia visiškai nekurti nieko naujo, įdomaus, o už seną ar šlamštą prašyti neregėtų kainų!
Piratai nori užgrobti valdžią Lietuvoje! (Video)
Piratų Partija būtent ne iš turtuolių atima ir išdalina vargšams, o tik gina paprasčiausių žmonių teises ir sprendžia šias problemas. Šviečia visuomenę. Skatina progresą ir tik patogesnius kūrinių platinimo būdus, geresnes sąlygas vartotojams ir patiems autoriams. Vienintelis stabdis ar problema yra patys autorinių teisių gynėjai ir jų išgalvota kova su piratavimu. Paprasta? :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą