2011-08-30

„Windows 8“ pasižymės tobulesniu ir funkcionalesniu „Windows Explorer“

JAV programinės įrangos kūrimo kompanija „Microsoft“ praneša, jog ženkliai patobulino 2012 metų rudenį išleisti ketinamą operacinės sistemos „Windows 8“ failų tvarkyklę „Windows Explorer“. Problematiškiausios ir ko gero dažniausiai naudojamos kopijavimo, perkėlimo, trynimo bei pervadinimo funkcijos nebekels galvos skausmo ir nebeatiminės mūsų laiko.
Nors tokie patobulinimai ir gali skambėti nuobodžiai, reikia pripažinti, jog tvarkydami savo asmeninius failus sugaištame begalę laiko. „Microsoft“ atkreipė į tai dėmesį ir savo operacinės sistemos kūrimo blog'e pateikia naujausius „Windows 8“ pokyčius.
Žinoma, jeigu neperkelinėjate dešimčių ar net šimtų failų vienu metų (nuotraukos, muzika, vaizdo įrašai, tekstai), šie patobulinimai jums nebus itin svarbūs, tačiau multitaskinantiems (daug funkcijų vienu metu naudojantiems bei daug darbų vienų metu atlikti mėginantiems) tai – tikras išsigelbėjimas. Nuo šiol kopijuodami ar perkeldami failus ekrane matysite ne begalę lentelių kiekvienam procesui , o vieną, operacinės sistemos automatiškai iš visų procesų aprašų sudarytą lentelę. 

Taip pat nuo šiol pauzės ir atšaukimo mygtukais galėsite paspartinti darbą su tam tikrais failais, o norėdami, bet kuriuo metu išskleisti ir detaliau apžiūrėti vykstantį procesą.
Itin daug laiko skirianiantiems darbui su, tarkime, nuotraukomis, „Microsoft“ irgi siūlo šiokių tokių atnaujinimų. Nuo šiol į aplanką norėdami įkelti failus su pavadinimais, kurie jau užimti, išvysite lentelę, kurioje galėsite apžiūrėti ir pasirinkti, kuriuos failus palikti norite, kurių ne.
Plačiau:


Lietuvoje griaudės septintoji „Tyrėjų naktis“

Rugsėjo 23-ią dieną Lietuvą bei visą Europą (320 Europos miestų) jau septintąjį kartą sudrebins „Tyrėjų naktis“, atverdama erdves, kurios paprastai plačiajai visuomenei nėra prieinamos. Temstant mokslo ir tyrimų laboratorijos taps pagrindiniais traukos centrais, visoje Lietuvoje siūlančiais per šimtą įvairiausių renginių mokslo tematika.
Sostinėje į renginius pakvies Vilniaus ir Vilniaus Gedimino Technikos universitetai. Šiame projekte debiutuojančio VGTU mokslininkai tirs medžiagų kokybę, leis apžiūrėti skrydžių valdymo treniruoklį, demonstruos bandymus su konstrukcijų griūtimis bei supažindins su Lietuvoje taip pat sparčiai besivystančiu robotų mokslu.
VU mokslo entuziastus pakvies į atvirus renginius Fizikos, Chemijos, Filosofijos bei Gamtos mokslų fakultetuose, Planetariume ir Botanikos sode. 

Kaune KTU tyrėjai laboratorijose rodys eksperimentus, kvies į organizuojamas parodas bei leis jėgas išbandyti mokslo viktorinoje. Na, o Klaipėdos universitetas Jūrų technikos fakultete kviečia į jūrininkystę pažvelgti iš šiek tiek arčiau bei apsilankyti Botanikos sode.
Būtina neužmiršti, jog Molėtų astronomijos observatorija, kaip ir kasmet, kvies stebėti žvaigždes bei pažinti beribį kosmoso pasaulį.