2012-04-30

nVidia: Windows 8 tvarkykles gaus jaunesnė nei 2004 m. grafika

Gana maloni naujiena visiems nVidia vaizdo plokščių savininkams, ketinantiems ateityje atsinaujinti iki Windows 8, atsklido iš „žaliųjų“ stovyklos: nVidia pažadėjo pilną Windows 8 palaikymą visoms savo plokštėms, kurios buvo išleistos vėliau, nei 2004 metai. O tai yra nei daug, nei mažai – visi aštuoneri metukai.
Per šį laikotarpį pasirodė daugybė grafinių adapterių, nuo GeForce 6200 iki pat GeForce GTX 690, tuo tarpu atnaujinti tvarkyklių arsenalą visiems šiems adapteriams bus tikrai nelengvas darbas.
nvidia-building-logo
Tiesa, kol kas dar nėra aišku, ar bus naudojamos pilnavertės WHQL-sertifikuotos standartinės tvarkyklės, ar gaunamos per Windows Update. Dėl gana suprantamų priežasčių, pirmasis variantas būtų kur kas patrauklesnis daugeliui vartotojų. Tačiau kaip tai atrodys galutiniame variante, galėsime pamatyti tik tada, kai pasirodys finalinė Windows 8 versija, o tai turėtų įvykti jau šių metų spalio mėnesį.
Kaip jau žinome, kompanija AMD nutraukė vaizdo plokščių, suderinamų tik su DirectX 9, palaikymą operacinėje sistemoje Windows 7, tuo tarpu nVidia iki šiol atnaujina tvarkykles tokiems grafiniams adapteriams. Tokiu būdu iki naujos Microsoft operacinės sistemos pasirodymo dera laukti ne mažiau aktyvaus palaikymo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą