2011-04-07

“Apple iPhone” galės skaityti mintis

Šis įrenginys atrodo lyg iš kino filmo „Žvaigždžių karai“. Tačiau jis – tikras. Sukurta programinė įranga „iPhone“ telefonui, kuri skaito mintis.

Programa „XWave“ leidžia vartotojui savo mintimis kontroliuoti objektus, esančius telefono ekrane. Programa taip pat rodo vartotojo atsipalaidavimo lygį.
Vartotojui tereikia ant galvos užsidėti įrenginį, kuris kažkuo yra panašus į ausines. Įrenginys gaudo smegenų impulsus ir perduoda juos „iPhone“ telefonui.
Įrenginį sukonstravo kompanija „PLX Devices“, kuri daugybę metų užsiiminėjo medicinos technologijų gamyba, naudojamą epilepsijos gydymui.
„PLX Devices“ vadovas Paulas Lowchareonkulas sako, kad tai buvo tik laiko klausimas, kada medicininės technologijos bus pritaikytos masiniam vartotojui.
Jis sako: „Žmogaus smegenys yra tokios galingos ir kompleksiškos, kad jos tarsi sudaro mažą visatą. Mums pavyko jas sujungti su kasdieninėmis technologijomis.“
Trečiųjų šalių sukurta programinė įranga vartotojui leidžia valdyti įvairius ekrane esančius objektus. Pavyzdžiui, keisti objektų spalvą, išmatuoti savo atsipalaidavimo ir koncentracijos lygį. Tačiau programos kūrėjai tvirtina, kad tai tik pradžia ir su laiku galimybių atsiras žymiai daugiau.
Kitokio tipo programa „XWave Tunes“ leidžia vartotojams bendrauti vieniems su kitais pagal tokio tipo muziką, kuri labiausiai stimuliuoja jų smegenų bangas.
Programų kūrėjai sako, kad greitu metu tokiomis futuristiškomis technologijomis galima bus žaisti ir sudėtingesnius žaidimus: kontroliuoti namų apšvietimą ir net pasirinkti kokią muziką norime klausyti pagal savo nuotaiką.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą