2011-04-26

Teisingiausių Web talpinimo (prieglobos) paslaugų beieškant

Ieškoti geriausių talpinimo (hosting) paslaugų jūsų svetainei gali būti sudėtinga. Yra begalė skirtingų galimybių planų - nuo brangių serverių nuomos iki pigių, smulkių planų, kur mainais į reklamą galite gauti paslaugas nemokamai. Net ir dažnai susiduriantiems su šia sritimi būna sudėtinga atskirti faktus nuo fantazijų. Geriausias būdas teisingai išrinkti talpinimo paslaugas, tai atsižvelgti į tam tikrus punktus.

Įvertinkite savo poreikius
Pirmasis žingsnis, renkantis talpinimo (prieglobos) paslaugas, yra tiksliai išsiaiškinti, kokių resursų jums reikia, kokio tipo svetainė bus talpinama. Didelio verslo portalas, lyginant su maža asmenine svetaine, reikalauja visiškai kitokio kiekio skirtingų resursų bei valdymo galimybių, todėl, siekdami rasti tinkamiausias talpinimo paslaugas, tiksliai apgalvokite, ką svetainėje talpinsite ir numatykite, ką norėsite keisti artimiausioje ateityje.

Patikimumas, pasiekiamumas ir greitis
Geriausi hostingo paslaugų tiekėjai siūlo taip vadinamą „99% uptime”. Tai reiškia, jog jūsų svetainė bus pasiekiama bet kuriuo paros metu iš bet kur ir, žinoma, greitai pasikraus jūsų lankytojams. Neužmirškite, jog pasikrovimo greitis priklauso ne tik nuo prieglobos paslaugų, bet ir nuo lankytojo interneto greičio, bei paties puslapio dydžio.

Duomenų perdavimas (duomenų srautas) ir disko vieta
Duomenų srautas visada didėja kartu su svetainės lankomumu, todėl labai sudėtinga numatyti, kokio srauto kiekio reikės. Tai galima nustatyti apsvarsčius, koks bus vidutinis jūsų svetainės lankomumas. Vis tik visada geriau rinktis planus su duomenų srauto galimybėmis, bent kelis kartus didesnėmis už jums reikiamas, nes geriau šiek tiek sumokėti brangiau, negu vieną dieną pamatyti, jog jūsų svetainės el.paštas neveikia. Taip pat visada geriau turėti bent ketvirtadaliu disko vietos daugiau nei reikia. Nepatartina rinktis planų, kurie iki smulkmenų atitinka jūsų dabartinius reikalavimus, nes neįmanoma numatyti tikrojo būsimo lankytojų srauto.

Techninė pagalba
Labai svarbu, kad, iškilus problemoms, būtų įmanoma kuo greičiau pasiekti jūsų pasirinktą hostingo kompaniją. Geriausia techninė pagalba yra 24/7, tačiau Lietuvoje nėra populiarus hostingo techninio skyriaus pagalbos darbo laikas: didžioji dalis dirba standartinėmis darbo valandomis.

Skriptai“ ir įvairūs papildomi priedai
Skirtingos svetainės turi skirtingus poreikius. Elektroninio pašto paslaugos funkcija, žinoma, turi būti būtina bet kokiame talpinime. Geras ir naudingas dalykas pvz. VIPPHOST.COM talpinimo planuose yra tai, jog galima įdiegti atviro kodo (open source) sistemas praktiškai neturint jokių techninių žinių.

Valdymo pultas
Kiek kontrolės suteikia talpinimo kompanija savo klientui? Jeigu kaskart, norėdami pakeisti slaptažodį ar sukurti el.paštą, turite kreiptis į klientų aptarnavimo skyrių, tai sugaištate nemažai laiko. Būtina, kad kartu su talpinimo paslaugomis būtu ir geras bei patogus valdymo pultas, toks kaip „cPanel“ ar „DirectAdmin“.


Autorius: VIPP HOST

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą