2012-03-16

Intel pranešė apie „1Mx15 Health“ programinės įrangos paleidimą

2011m. rugsėjo 26 d. Intel pranešė apie programinės įrangos „1Mx15 Health“ paleidimą, kurios pagalba planuojama iki 2015metų pabaigos besivystančiose šalyse apmokyti informacinių-telekomunikacinių technologijų iki vieno milijono žmonių, dirbančių sveikatos sektoriuje. Naujoji programa išmokys dirbti su šiuolaikinėmis technologijomis, teiks mokymo medžiagą ir lavins įgūdžius geresniam darbui su pacientais.
Sukurta Intel platforma „Intel Skoool™ Healthcare Education“ yra naujosios programinės įrangos dalis, skirta tam, kad mokymo medžiaga taptų pasiekiama bet kuriuo metu iš bet kurios vietos. Ši platforma yra specialiai sukurta, kad būtų galima padidinti sveikatos priežiūros darbuotojų profesionalumą ir padėti besivystančių šalių studentams medicinos srityje. Naudotis sistema bus galima nemokamai per atviro kodo licenciją.
Pirmoji šalis, kuri pradės naudotis šia programine įranga bus Šri Lanka.


Šaltinis:

Carl Zeiss Cinemizer 3D Plus virtualios realybės akiniai Jau matėme kelis virtualios realybės akinių konceptus anksčiau. Štai Zeiss demonstruoja savo Cinemizer 3D Plus, kuris prekyboje pasirodys dar šių metų vasarą.

Carl Zeiss Cinemizer 3D Plus virtualios realybės akiniai 
Jau matėme kelis virtualios realybės akinių konceptus anksčiau. Štai Zeiss demonstruoja savo Cinemizer 3D Plus, kuris prekyboje pasirodys dar šių metų vasarą.

Akiniai leidžia iš kart matyti 3D vaizdą, taip pat seka jūsų judesius, todėl galite be vargo keliauti per virtualų pasaulį. Demonstracijoje daugiau kalbame apie Cinemizer 3D panaudojimą architektūros ir interjero sferoje, kur žmonės galėtų virtualiai pamatyti dar tik būsimus savo namus. Kartu Zeiss kalba apie tokias ateities galimybes kaip video žaidimai ar RC sraigtasparnių pilotavimas. Cinemizer 3D Plus kainuos 650 eurus ir judesius sekantis priedas atsieis dar €100. Kaina turbūt vienintelis trukdis, kuris riboja šio naujo produkto panaudojimo galimybes namuose. Iš kitos pusės, akiniuose matomas vaizdas prilygsta 80 colių 3D TV, kurie taip pat nėra pigūs…

Carl Zeiss Cinemizer 3D Plus virtualios realybės akiniai

ARCHOS 101 G9 praktiška 10.1 colių Android ICS planšetė

ARCHOS 101 G9 praktiška 10.1 colių Android ICS planšetė 
Topzone rašiau apie pigias kiniškas Android planšetes ir apie porą tūkstančių kainuojančius Samsung Tab, o skaitytojai labiausiai pasigesdavo tarpinio modelio. Tiesiog kokybiško ir praktiško Android tablet už prieinamą kainą. Planšetės kaip Archos 101 G9?
ARCHOS 101 G9 praktiška 10.1 colių Android ICS planšetė
Archos 101 yra 10.1 colių ekrano, dviejų branduolių Android 4.0 planšetė. Turi puikų gamintojo palaikymą, šią savaitę gavo Android 4.0.4 atnaujinimą, kurio dar neturi net Samsung ir LG tablet’ai. Kartu kaip kiniški modeliai siūlo krūvą papildomų galimybių pvz.: HDMI TV išėjimą, microSD kortelių lizdą ir antrą USB.
ARCHOS 101 G9 praktiška 10.1 colių Android ICS planšetė
Kokybe niekuo nenusileidžia brangiesiems modeliams. Naudoja kokybišką IPS ekraną, kuris netgi tiksliau atkuria spalvas už konkurentus kaip HP Touch Pad ar Galaxy Tab 10.1. Žinoma, palaiko HD rezoliuciją 1280 x 800 px, o platus ekrano formatas leidžia puikiai išnaudoti media peržiūros ir žaidimų galimybes.
ARCHOS 101 G9 praktiška 10.1 colių Android ICS planšetė
Mano Archos 101 G9 naudoja ARM A9 1GHz poros branduolių procesorių, o prekyboje jau pasirodė atnaujinta planšetės versija su ARM A9 1,5GHz.
Standard version: OMAP™ 4 smart multi-core ARM CORTEX A9 at 1GHz.
Turbo version: OMAP™ 4 smart multi-core ARM CORTEX A9 from 1.2GHz to 1.5GHz (at start of 2012)
3D OpenGL (ES 2.0)
Tik reiktų prisiminti, kad Android spartą labiausiai įtakoja ne procesoriaus specifikacijos, o jo optimizacija. OMAP yra vienas populiariausių modelių, turintis puikų programinį palaikymą. Kuo galėjau pats įsitikinti, planšetė be vargo susitvarkė su HD rezoliucijos žaidimais kaip: GTA3, Samurai 2: Vengance ir NFS Shift.
ARCHOS 101 G9 praktiška 10.1 colių Android ICS planšetė
Dar labiau procesoriaus galimybės atsiskleidžia video peržiūros režime. Palaikomi praktiškai visi šiandien populiariausi video ir audio formatai. Full HD 1080p rezoliucija ir 5.1 garsas.
Video Playback: MPEG-4 HD, MPEG-4, H.264 HD, MPEG2, AVI, MP4, MOV, 3GP, MPG, PS, TS, VOB, MKV, FLV, RM, RMVB, ASF
Audio Playback: MP3, WAV (PCM/ADPCM), AAC3, AAC+ 5.13, OGG Vorbis, FLAC, AC3 5.1
Subtitles: .srt, .ssa, .smi, .sub  formats supported
Planšetė atkeliauja su Archos video grotuvu, kuris palaiko visas pilno blu-ray grotuvo funkcijas nuo subtitrų iki audio takelio keitimo. Netgi turi Archos Remote programėlę, kuri jūsų Android telefoną pavers grotuvo nuotoliniu pultu.
ARCHOS 101 G9 praktiška 10.1 colių Android ICS planšetė
Planšetės viduje turime tik 8GB vidinės atminties, bet ją galime išplėsti su 64GB kortele arba tiesiog prijungti 1TB USB diską su filmais, kaip tai padariau aš. Dar yra galimybė stream’inti media tiesiai iš tinklo arba pati planšetė gali veikti kaip media serveris. WiFi/DLNA bevieliu ryšiu 1080p video siųsti tiesiai į jūsų TV. Su LG 55LW980S šia funkcija naudotis buvo vienas malonumas.
ARCHOS 101 G9 praktiška 10.1 colių Android ICS planšetė
Tik įsijungus aparatą, mus pasitinka užrašas “Entertainment your way”, bet Archos 101 G9 tinka ne tik pramogoms.
ARCHOS 101 G9 praktiška 10.1 colių Android ICS planšetė
Vos prieš kelias dienas atkeliavo Android 4.0.4 atnaujinimas, kuris aparatui suteikė naujų galimybių. Pirmiausiai, pakeista vartotojo sąsaja, kuri leidžia žymiai patogiau iš kart dirbti su keliomis programomis (multitasking). Naudotis Google Play parduotuve (Android Market), Google Music interneto servisu, balso atpažinimu.
ARCHOS 101 G9 praktiška 10.1 colių Android ICS planšetė
Atnaujintos senos programos kaip Android interneto naršyklė, pakeista jos vartotojo sąsaja, kuri leidžia efektyviai išnaudoti visą ekrano plotą, kartu labai patogiai dirbti su keliais naršyklės tab’ais. Visose programose suvienodinta vartotojo sąsaja, galima net tik greit peršokti per programų, naršyklės langus, juos uždaryti vienu brūkštelėjimu, bet lygiai taip pat tvarkytis su žinutėmis ir pranešimais.
ARCHOS 101 G9 praktiška 10.1 colių Android ICS planšetė
Android market, nuo Android 4.0 versijos pervadintas į Google Play, nes šalia programėlių parduoda ir media turinį.
ARCHOS 101 G9 praktiška 10.1 colių Android ICS planšetė
10 colių HD rezoliucijos ekranas leidžia patogiai naršyti tiek internetą, tiek skaityti žurnalus. Vienintelis nepatogumas, kad jis gali būti net per didelis, kai norėsite rašyti su on screen klaviatūra ir tiesiog pirštu nepasieksite visų mygtukų. Laimė, Android 4.0 siūlo ir naujus klaviatūros išdėstymo variantus ekrano kampuose.
ARCHOS 101 G9 praktiška 10.1 colių Android ICS planšetė
Dar galite prijungti viską nuo bluetooth klaviatūros, pelės iki PS3 žaidimų pulto. Su pastaruoju galėsite pliekti netgi visus PC ir konsolių lygio žaidimus Android Onlive servise.
ARCHOS 101 G9 praktiška 10.1 colių Android ICS planšetė
Dar planšetė turi integruotą GPS, priekinę HD kamerą video pokalbiams. Papildomai galima įsidėti 3G interneto modemą.
ARCHOS 101 G9 praktiška 10.1 colių Android ICS planšetė
Žmonės norėtų planšetę naudoti GPS navigacijai automobilyje. Tai yra įmanoma, bet planšetė nesikraus su įprastu  automobiliniu 5V USB įkrovikliu, kuris tiesiog yra per silpnas. Taip pat 10 colių aparatas tiesiog juokingai atrodo ant priekinės panelės.
ARCHOS 101 G9 praktiška 10.1 colių Android ICS planšetė ARCHOS 101 G9 praktiška 10.1 colių Android ICS planšetė
Aš manau, kad telefonas su GPS vis tiek yra geriausia išeitis automobilyje. Iš kitos pusės, Archos 101 G9 sumušė visus darbo laiko rekordus su 14 dienų nekrautu akumuliatoriumi! Vargiai išsikrautų net visą dieną važinėjant su įjungtu GPS. Naudojant Archos įprastai, palikus įjungtą WiFi, pažaidžiant 3D žaidimus, man planšetę reikdavo krauti vidutiniškai kas ~7 dienas.
ARCHOS 101 G9 praktiška 10.1 colių Android ICS planšetė
Mano pastebėti Archos 101 G9 trūkumai: neišvaizdus aparato korpuso dizainas, microSD kortelė yra šiek tiek išlindus, todėl ją lengva netyčia nuspausti ir išimti, ekrano rėmelis yra aukščiau ekrano, todėl už jo kabinasi pirštas braukiant nuo ar link ekrano krašto. Pats ekranas yra pakankamai blizgus, bet atspindžio problemą turi visos šiandieninės planšetės.

Archos Lietuvoje importuoja “Acme Kompiuterių Komponentai”, o patį Archos 101 G9 8GB “Skytech’e” radau už 992 Lt. Dvigubai pigiau už daugumą konkurentų kaip Galaxy Tab 10.1, o planšetė siūlo netgi daugiau. Pradedant populiariausių HD video formatų palaikymu, 5.1 garsu, HDMI išėjimu, galimybe prijungti USB priedus, puikų akumuliatoriaus darbo laiką. Baigiant net žymiai kokybiškesniu gamintojo palaikymu, kuris pirmas išleido Android 4.0.4 atnaujinimą ir netgi aplenkė Samsung, LG planšetes… o XDA forume jau galime rasti Archos su custom Android ICS. Už 168Lt galite Archos galimybes išplėsti dar ir su 3G interneto USB modemu. Vienintelis minusas galėtų būti neišvaizdus Archos 101 G9 korpuso dizainas, bet Android visada rūpėjo tik praktiškumas, o plastmasinis korpusas yra lengvesnis, nesibraižo, leidžia pridėti papildomas smulkmenas kaip atsilenkianti kojelė, USB, HDMI jungtys ir t.t. Kam rūpi išvaizda, tas vis tiek juk perka Apple iPad, o ne jo Android kopiją iš Samsung..? (:

Piratai nori užgrobti valdžią Lietuvoje! (Video)

Piratai nori užgrobti valdžią Lietuvoje! (Video)
Piratavimas yra blogai, Lietuvoje dar blogiau, dėl visko kalta valdžia. Dar Piratų Partijos mums trūko!
Iš tikro, piratavimas yra labai linksma ir populiari tema paskutiniu metu. Nors klausimai rimti. Dar svarbiau, atsirado pirma rimta partija Lietuvoje! Piratų Partija?
Ar bent susimąstėte, kiek smegenis jau praplovė dabartinė valdžia ir tvarka? Ar tikrai, dėl visko kalta JI, o gal tik Jūs patys? Juk lengviausia nukreipti visuomenę klaidinga linkme, kad ši net nesusimąstytų, kad tik PATI yra atsakinga už situaciją Lietuvoje. Ne seimas kaltas, o žmonės, kurie jį renka arba jų tvarką toleruoja…
Piratai nori užgrobti valdžią Lietuvoje! (Video)
Lygiai ta pati pasaka su piratavimu. Kaip žmones priversti atiduoti savo laisves ir teises? Tiesiog išgalvoti naują problemą – piratavimą, kada jau galima su tokiu baubu kovoti ir lyg netyčia nuskriausti visus, kurie tik pasitaikys kelyje? Juk ne piratavimas yra problema, o būtent pati kova su piratavimu, kuri leidžia iš paprasto žmogaus bet kaip tyčiotis.  Pradedant tuščių laikmenų mokesčiais, baigiant siūlymais sekti kiekvieną ar prisiteisti už iš Linkomanijos parsiųstą filmą ar dainą daugiau, nei uždirbo kada pati muzikos, filmų, programų industrija! Dar blogiau, tiesiog vykdyti tokį pseudo verslą ir išpūsti beverčių daiktų kainas… Sunaikinti visus piratavimą bandančius spręsti: Youtube, Megabox, Google Music…
Iš kur tos komedijos teismuose atsiranda, kai autorinių teisių gynėjai iš vieno žmogaus bando prisiteisti didesnes žalas, nei patys Piratai nori užgrobti valdžią Lietuvoje! (Video) kada yra uždirbę! Jei elementarios matematikos galai nesueina, galbūt tos ieškomos vertės intelektinėje nuosavybėje ir nėra? Kas nustato tas kainas ir vertę? Rinka. Reikia priminti pagrindinį rinkos pasiūlos ir paklausos dėsnį? Tikiuosi, kad ne. Taigi galbūt prieš dešimtį metų buvo protinga už diską prašyti 100Lt, štai šiandien turime kalnus diskų, pilną internetą, kad net sunku išsirinkti ką žiūrėti. Turime didžiulę pasiūlą, didžiulę konkurenciją, dėl ko tik autoriai ir turi dėl mūsų vartotojų per galvas verstis gerindami produktus ir  mažindami kainas. Juk taip veikia ekonomika, kai kasmet sulaukiame vis geresnio kompo ir už vis mažesnę kainą. Elementarus verslas. Nuo kada autoriai pasidarė išskirtiniai? Tai nuo ko juos ginti ar saugoti reikia? Reikia kaip tik klausti JŲ, kur tos mažos kainos, kad net piratauti neapsimokėtų???
Štai čia prasideda įdomumas, kad piratavimas tėra išgalvota problema. Pasiteisinimas, kuris leidžia visiškai nekurti nieko naujo, įdomaus, o už seną ar šlamštą prašyti neregėtų kainų!
Piratai nori užgrobti valdžią Lietuvoje! (Video)
Piratų Partija būtent ne iš turtuolių atima ir išdalina vargšams, o tik gina paprasčiausių žmonių teises ir sprendžia šias problemas. Šviečia visuomenę. Skatina progresą ir tik patogesnius kūrinių platinimo būdus, geresnes sąlygas vartotojams ir patiems autoriams. Vienintelis stabdis ar problema yra patys autorinių teisių gynėjai ir jų išgalvota kova su piratavimu. Paprasta? :)

2012-03-12

Piratavimas – naujasis kovos su terorizmu šou?

 
Skirtumas tik tas, kad kova prieš piratavimą visai nejuokinga. Galima buvo mėtyti bombas ant Afrikos beždžionėlių, dėl šou… bet kovoti prieš savo valstybės piliečius jau yra visai kitas lygis. Tikra kvailystė, nes nesunku susidoroti su išgalvotomis problemomis ir personažais kaip Bin Ladenas, kurio vis tiek niekas iš mūsų net nebuvo matęs. Štai kai pradingsta tikros svetainės megaupload.com, filmukai išgaruoja iš Youtube, o Megztukas grasina išgaudyti paskutinius Lietuvos interneto Tadus Blindas. Tada kiekvienas gali savo kailiu pajausti tikrą tokių šou kainą…
Manau, net nereikia įrodymų, kad dar pati kova yra visiškai beprasmė, nes rezultatas pasiekiamas tik vienu būdu – išjungus internetą, sudaužius visus kompiuterius ir sušaudžius visus, kurie bent šiek apie juos nusimanė. Visai nejuokauju, nes kiek draudimų bedės šie “gerovės sargai”, rezultatas bus lygiai toks pats kaip su DRM ir visom apsaugomis. Kentės nekalti vartotojai, autoriai ir verslai, o piratavimas tik labiau klestės, nes net paprasti žmonės ieškodami draudimų apėjimų, bėga nuo vilko ir ant meškos užšoka. Megaupload net artimi piratams nebuvo, kaip Google ir krūva kitų populiariausių servisų. Štai The Pirate Bay dar šiandien niekas neuždarė, o jei uždarytų, tai tik paaštrintų situaciją. Dėl ko eilinį kartą kenčia mažiausi kalti, o problemos tik sustiprinamos pačiais draudimais ir kovojimu prieš vėjo malūnus.
Piratavimas   naujasis kovos su terorizmu šou?

Pernai buvo sėkmingiausi metai Amerikos istorijoje. Pagavo Osama Bin Landeną, net nepradėję karo nužudė Kadafį, dar paskelbė ir laimėjo krūvą taikos karų… oi, tai yra įvedė taiką su taikos bombom. Šiaurės Korėjos diktatorius pats numirė, net Apple hateriai neteko Stevo. Žodžiu, pasaulyje neliko problemų! Kas tapo didžiausia problema, nes neliko prieš ką kovoti ir ko hatinti! Žinoma, gudrieji politikai šou ekspertai, netruko išgalvoti naujas problemas ir kryžiaus žygį prieš piratavimą

Du trečdaliai darbuotojų nenori draugauti su savo viršininku per “Facebook”


Socialiniai tinklai pradeda vis aktyviau reguliuoti santykius tarp žmonių, tame tarpe ir darbo santykius – vis dažniau galima pastebėti, kad viršininkas pavaldinius kviečia į “Facebook” draugus, ir atviras klausimas, ar tai yra tinkamas elgesys. Ir, kitas klausimas, ką tada daryti darbuotojui? Priimti jį į draugus ir atverti asmenines nuotraukas, ar slėpti savo socialinių tinklų gyvenimo pusę?
Buvo atliktas tyrimas, pagal kurį 66% apklaustųjų ofiso darbuotojų pareiškė, kad “draugauti” su savo viršininkais per socialinius tinklus nėra tinkamas elgesys. Kita vertus, sunku pasakyti, ar “LinkedIn” ir kiti profesionalūs tinklai buvo priskiriami prie šio tyrimo objektų. Nes manau, kad tada skaičius būtų daug mažesnis.
Apskritai, žiniasklaidoje vis dažniau pasirodo istorijos apie tai, kad kažką atleido iš darbo arba pažemino pareigose dėl kažkokių veiksmų ar komentarų, padarytų būtent socialiniuose tinkluose. Taigi, manau, kad problema ne tame, ar “draugauti” su viršininku, o tame, kad žmonės dažnai nefiltruoja to, ką sako ar daro internete ir yra šventai įsitikinę, kad bus nepastebėti. Manau, kad tokie “laisvės” laikai jau praeityje. Ar sutinkate?
Šaltinis: ReadWriteWeb

“Facebook” siuntinės mažiau laiškų el.paštu?


Jau nuo seno “Facebook” socialinis tinklas turi tokią tradiciją siųsti laiškus kiekvienam vartotojui, prie kurių straipsnių ar fanų puslapių kas nors įvyksta – ar tai būtų nauji komentarai, ar pasisakymai, ar dar kas nors. Kartais tai viršija sveiko proto ribas – laiškai siuntinėjami, vaizdžiai tariant, dėl kiekvieno nusičiaudėjimo. Nuo šiol panašu, kad “Facebook” susirūpino tuo ir keičia strategiją.
Vakar el.paštu gavau laišką su tokiu tekstu:
Labas, Povilas,
We’re trying out a new feature to reduce the amount of email you receive from Facebook. Starting today, we are turning off most individual email notifications and instead, we’ll send you a summary only if there are popular stories you may have missed.
You can turn individual emails back on and restore all your original settings at any time.

Thanks,
„Facebook“ komanda
Visai smagu – matyt, kad iš visų savo turimų fanų puslapių gausiu tik apibendrintą ir susistemintą informaciją, nereikės kas 10 minučių reaguoti į naujus laiškus. Kita vertus, klausimas, ar tai yra gerai, kartais į kažkokius pasisakymus reaguoti reikia gana operatyviai – nuo to priklauso įmonės ar portalo reputacija, kaip greitai administracija sugeba reaguoti į vartotojų pasisakymus. Pagyvensime – pamatysime, o be to, laiške teigiama, kad bet kada galima grąžinti nustatymus į senuosius.
O ką jūs galvojate apie tokį žingsnį?

Nauja Google Chrome versija: pašalinta „premijinė“ klaida

Tylėjo tylėjo Sergejus Glazunovas (paskutinėse ataskaitose apie premijas už Google Chrome pažeidžiamumų aptikimą jo pavardės nebuvo) ir „iššovė“. 60 tūkst. JAV dolerių (~ 156 000 lt) gavo rusų hakeris už tai, jog naršyklėje Chrome surado kritinę klaidą specialios konferencijos CanSecWest, kurią surengė korporacija Google, metu.

Galutinis „nusipelniusiųjų“ premijas sąrašas rodo, jog S. Glazunovas pasižymėjo kaip vienas iš geriausių hakerių: 60 tūkst. JAV dolerių buvo galima skirti tik už „Full Chrome exploit“ – išskirtinio naršyklės Google Chrome, veikiančios Windows 7, pažeidžiamumo atradimą.
Be minėtos kritinės klaidos naujoje Google Chrome versijoje 17.0.963.78 buvo pašalintos problemos su Flash turinio atvaizdavimu (vaizdo klipai ir t.t.), taigi pas jus kildavo panašaus pobūdžio problemų, tikrai verta atsinaujinti.
  • Parsisiųsti Google Chrome: nuoroda

AMD Catalyst 12.2: finalinė tvarkyklių versija

Paskutiniu metu mes tapome liudininkais reto, tačiau ne unikalaus atvejo, kai kompanija AMD (teisingiau, jos padalinys ATI Technologies) vėluoja išleisti eilinę finalinę Catalyst tvarkyklių versiją. Beje, stebėtis labai nereikia, kadangi būtina įdiegti naujos produktų linijos palaikymą, taigi naujoje vaizdo plokščių tvarkyklių versijoje palaikomi šie grafiniai adapteriai:
  • AMD Radeon HD 7900, HD 7700, HD 7300.
  • AMD Radeon HD 6900, HD 6800, HD 6600, HD 6550D, HD 6530D, HD 6500, HD 6410D, HD 6370D, HD 6310D, HD 6300, HD 6200.
  • ATI Radeon HD 5900, HD 5800, HD 5700, HD 5600, HD 5500, HD 5400.
  • ATI Radeon HD 4890, HD 4870 X2, HD 4850 X2, HD 4800, HD 4700, HD 4670, HD 4650, HD 4600, HD 4550, HD 4350.
  • ATI Radeon HD 3800, HD 3600, HD 3400.
  • ATI Radeon HD 2900, HD 2600, HD 2400.
  • ATI All-in-Wonder HD, ATI Theater HD 750, ATI Theater 650, ATI Theater 600.
  • ATI Radeon HD 4290, HD 4250, HD 4200, HD 3300, HD 3200, HD 3100, HD 3000
  • AMD FireStream 9350, AMD FireStream 9270, AMD FireStream 9250, AMD FireStream 9170
  • ATI Mobility Radeon HD 6900M, HD 6800M, HD 6300M, HD 6300, HD 6200, HD 6620G, HD 6520G, HD 6480G, HD 6380G, HD 6310G, HD 6250G, HD 5800, HD 5700, HD 5600, HD 5400, HD 5100, HD 4800, HD 4600, HD 4500, HD 4200, HD 4100, HD 3800, HD 3600, HD 3400, HD 3200, 3100, HD 2700, HD 2600, HD 2400, ATI PowerXpress.
AMD Catalyst 12.2 rinkinyje galima rasti:
  • AMD display driver versija 8.95.
  • HydraVision (skirta Windows XP, Windows Vista ir Windows 7).
  • Southbridge/IXP Driver.
  • AMD Catalyst Control Center versija 8.95 / AMD Vision Engine Control Center versija 8.95.
Pagrindiniai pokyčiai naujoje tvarkyklių versijoje, žinoma, susiję su Southern Islands vaizdo plokščių AMD Radeon HD 7900, HD 7700 ir HD 7300 palaikymu. Aišku, visa tai tiesa tik Windows 7/Vista (įskaitant 64 bitų versijas) operacinėms sistemoms. Minėtų vaizdo plokščių palaikymas Winodows XP atsiras tik su AMD Catalyst 12.4 versijos pasirodymu.
Be to, atnaujinimų sąraše galima pažymėti techninius AMD Eyefinity 2.1 patobulinimus, eilės klaidų pataisymus (pavyzdžiui, tekstūrų mirgėjimas eilėje žaidimų). Su kitais patobulinimais galima susipažinti AMD pateikiamoje dokumentacijoje.
  • Parsisiųsti tvarkykles AMD Catalyst 12.2: nuoroda

$800 ultrabookai Acer pelno neneša, bet nusitaikyta į $500

Kompanijos Acer globalaus verslo padalinio vadovas Jianren Weng parodoje CeBIT 2012 vėl išsakė mintį, jog kompanija ketina siekti ultrabookų kainų sumažinimo iki $500, o tai turėtų įvykti jau 2013 metais. Tokio drastiško kainų mažinimo priežastis – konkurencinė kova su Apple iPad.

Tai yra gana ambicingas Acer pareiškimas, kuris vis tik konfliktuoja su Acer nešiojamų kompiuterių padalinio vadovo Christoph Pohlmann pozicija. Parodoje CeBIT C. Pohlmann yra pareiškęs, jog dabartinė žemutinė ultrabooko Aspire S3 kaina, kuri sudaro apie $800/€700, yra per maža, kad kompanijų gautų pelno iš šių įrenginių pardavimo. Acer gauna pelno tik iš brangesnių šių ultrabookų modifikacijų pardavimo.
Acer atstovo teigimu, dabartinė Acer Aspire S3 kaina yra daugiau reklaminė, kurios tikslas – pritraukti vartotojus prie naujų kompanijos mobilių kompiuterių.
C. Pohlmann mano, jog dabartinių būtinų komponentų ir gamybinių išlaidų kaina šiuo metu suteikia galimybę tik pamiršti apie €500 kainą, jau nekalbant apie $500. Vis tik jis neatmeta galimybės, jog padidėjęs gamybinis efektyvumas ir daug pigesni komponentai leis sumažinti ultrabookų kainą, tačiau labai abejoja, kad ji pasiektų $500 lygį.
Galbūt Acer vadovybė pageidauja, jog bet kokiu atveju jos gaminiai sudarytų konkurenciją Apple iPad 2013 metais ir vis tiek pardavinės savo gaminius už $500 negaudama pelno vien dėl to, jog patrauktų vartotojus į savo pusę. Tačiau tai prieštarautų naujai strategijai, priimtai po buvusio vadovo Gianfranco Lanci pasitraukimo: didinti kokybinius parametrus ir gaunamą pelną, o ne išleidžiamos produkcijos kiekius su minimalia pelno marža.

Android 4.0 atvyksta į HTC Sensation ir XE telefonus

Kaip ir buvo tikėtasi, kompanija HTC pradėjo platinti ilgai lauktą atnaujinimą Android 4.0 Ice Cream Sandwich savo išmaniųjų telefonų serijai Sensation. Kol kas pasirodė pranešimai, jog atnaujinimo nusipelnė modeliai HTC Sensation ir Sensation XE.

Atnaujinimas HTC telefonams atneš standartinę versiją Ice Cream Sandwich, o taip pat atnaujintos vartotojo grafinės sąsajos HTC Sense versiją 3.6, nors daugelį vartotojų tokia žinia nuliūdino, kadangi buvo tikėtasi versijos 4.0, kuri buvo anonsuota parodoje MWC 2012 kartu su išmaniuoju telefonu HTC One.
Kaip pranešama, HTC Sensation serija yra pirmoji eilėje tų mobilių kompanijos įrenginių, kurie gaus Android 4.0. Pažymima, jog vėliausiai Sensation XE ir Sensation XL telefonai atnaujinimą gaus kovo mėnesio pabaigoje.

Analitikai abejoja A5X pasirodymu telefone iPhone 5

Kompanija Apple kartu su trečios kartos iPad pasirodymu pristatė ir procesorių A5X, kuris vis tik gali nepasirodyti naujos kartos iPhone, kaip tai atsitiko A4 ir A5 mikroschemų atveju, teigia The Linley Group analitikas Linley Gwennap. A5X su savo galinga grafika nėra idealus sprendimas naujajam iPhone 5: kompanija greičiausiai pasirinks energetiškai efektyvesnį procesorių, kuris bus gaminamas 28 nm technologijos pagalba.

Apple A5X turi tuos pačius du Cortex-A9 branduolius, kaip ir modelis A5, tačiau gavo keturių branduolių grafinį adapterį, kuris turėtų padidinti naujojo iPad multimedia galimybes ir sklandų veikimą su itin didelės raiškos – 2048×1536 – Retina ekranu.
Analitikas L. Gwennap mano, jog A5X galėjo būti sukurtas specialiai trečios kartos iPad. Jis teigia, jog naujasis iPhone 5, pasirodysiantis šiais metais, greičiausiai turės energetiškai efektyvesnį procesorių, kuris bus pagamintas, naudojant 28 nm arba 32 nm technologiją, ir pagrindinis vardiklis bus skaičiavimo branduoliai, o ne galingesnė grafika.
Analitiko manymu, Apple skubėjo su naujojo iPad debiutu ir buvo priversta įdiegti A5X, kad nereikėtų laukti dar kelių mėnesių, kol 28 nm technologija pasieks priimtiną reikiamam mikroschemų kiekiui lygį. Antra vertus, The Linley Group analitikas galvoja, jog A5X vis tik gali būti panaudotas naujuose įrenginiuose, pavyzdžiui, iPad mini, apie kurį dabar sklando daugybė gandų. Taip pat jis gali pasirodyti naujame Apple TV, nors dabartinėje versijoje nuspręsta įdiegti vieno branduolio A5 modifikaciją.
Savo ruožtu, Mercury Research analitikas Dean McCarron taip pat mano, jog A5X vargiai pasirodys iPhone 5 – išmaniajam telefonui nereikalinga tokia galinga grafika, kaip iPad. Jis teigia, jog kompanija telefone panaudos 28 nm procesorių.
Beje, reikia pažymėti, jog daugelis 28 nm ARM mikroschemų naudos daug galingesnę Cortex-A15 architektūrą vietoj Cortex-A9, o iPhone 5 taip pat gali gauti dviejų branduolių procesorių. Priežastis paprasta: dauguma programinės įrangos neišnaudoja 4 branduolių procesorių. Dean McCarron pažymi, jog Apple logiškai pasielgė, trečios kartos iPad panaudodama dviejų branduolių CPU, kadangi iOS skirtų aplikacijų dauguma gali išnaudoti tik du branduolius.

VU superkompiuteris – 1920 CPU branduolių ir 620 TB saugykla

Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultete (VU MIF) įkurtas Atviros prieigos centras. Tai pirmas Švietimo ir mokslo ministerijos administruojamo „Santaros“ slėnio projektas, finansuotas Europos Sąjungos lėšomis.

Projekto lėšomis įsigytas ir VU MIF pradėjo veikti vienas pajėgiausių superkompiuterių Lietuvoje, turintis instaliuotus 1920 procesorinių branduolių, 3,6 TB operatyviosios atminties, 620 TB duomenų saugyklą.
Šiuo superkompiuteriu jau yra vykdomi moksliniai matematinio modeliavimo, medicinos, genetikos ir astrofizikos skaičiavimai.
Šio naujojo našiųjų skaičiavimų resurso atsiradimas sudaro galimybę atlikti pasaulinio lygio mokslo tiriamuosius, eksperimentinės plėtros darbus Lietuvos mokslui ir verslui.
VU MIF yra pasiruošęs pateikti šiuos našius resursus ir kitiems VU fakultetams bei institutams jų mokslinių tyrimų skaičiavimams atlikti. Tam naudojami pati pažangiausia CLOUD technologija (debesų kompiuterija).
Taip pat norima paskatinti Lietuvos inovatyvų verslą pasinaudoti akademinės aplinkos moksliniu-techniniu potencialu kuriant, plėtojant ir diegiant pažangius mokslinius sprendimus gamyboje ir versle.
Tam VU MIF siūlo ne tik jau minėtus našius techninius resursus, bet ir aukštos kvalifikacijos mokslininkus, doktorantus, kūrybiškus ir iniciatyvius studentus, kurie gali kurti ir plėtoti matematiniais metodais paremtus IT sprendimus.
Kovo 13 d. (antradienį) 13 val. VU Matematikos ir informatikos fakultete (Didlaukio g. 47) vyks superkompiuterio (veiklos) pristatymas.

2 Angry Birds Space žaidimo gameplay video

angry-birds-space
Rovio žaidimų kompanija sukūrusi Angry Birds seriją, ne veltui viliojo žaidėjus nauja žaidimo dalimi. Iš žaidimo ištraukų atrodo tai bus ne tik paprastas atnaujinimas, o visiškai kita dalis, kadangi žaidime dabar atsiras skirtingos gravitacijos jėgos.

2 kaina sumažinta jau ir Lietuvoje

Po naujausio iPad pristatymo, kaip tampa įprasta, yra sumažinama ir prieštai buvusio modelio kaina. Amerikoje iPad 2 atpigintas $100, o Lietuvoje nuo šiol jį galime įsigyti nuo 1399 Lt. Nežinau kaip kitiems, bet ir po iPad 3 pristatymo iPad 2 išlieka vis dar labai patrauklus pasirinkimas.
Šaltinis: Techpill.lt

„Apple“ iš „Google“ per metus gaus po 1 mlrd. JAV dol. už pastarosios naudojimą mobiliuosiuose įrenginiuose

Internetinės paieškos milžinė „Google“ kasmet mokės JAV technologijų kompanijai „Apple“ po 1 milijardą JAV dolerių, kad pastarosios sukurtos interneto naršyklės „Safari“ versijoje, skirtoje mobiliesiems įrenginiams, pagrindine paieškos sistema būtų „Google“.
Kaip skelbiama kompanijos „Macquarie“ analitiko Ben Schachter pranešime, paieškos sistema „iOS“ įrenginiuose „Google“ atneša po 1,3 mlrd. JAV dol. kiekvieną ketvirtį.

Tai reiškia, kad „Apple“ iš tos sumos gauna didžiąją dalį, t.y. 1 mlrd. JAV dol., o „Google“ lieka per 300 mln. JAV dol.

Anot analitiko, „Google“ dominavimas „iOS“ platformoje padėtų kompanijai labiau įsitvirtinti verslo klasės kompiuterių vartotojų tarpe kaip pagrindine paieškos sistema.

Šaltinis: itouch.lt