2012-03-12

$800 ultrabookai Acer pelno neneša, bet nusitaikyta į $500

Kompanijos Acer globalaus verslo padalinio vadovas Jianren Weng parodoje CeBIT 2012 vėl išsakė mintį, jog kompanija ketina siekti ultrabookų kainų sumažinimo iki $500, o tai turėtų įvykti jau 2013 metais. Tokio drastiško kainų mažinimo priežastis – konkurencinė kova su Apple iPad.

Tai yra gana ambicingas Acer pareiškimas, kuris vis tik konfliktuoja su Acer nešiojamų kompiuterių padalinio vadovo Christoph Pohlmann pozicija. Parodoje CeBIT C. Pohlmann yra pareiškęs, jog dabartinė žemutinė ultrabooko Aspire S3 kaina, kuri sudaro apie $800/€700, yra per maža, kad kompanijų gautų pelno iš šių įrenginių pardavimo. Acer gauna pelno tik iš brangesnių šių ultrabookų modifikacijų pardavimo.
Acer atstovo teigimu, dabartinė Acer Aspire S3 kaina yra daugiau reklaminė, kurios tikslas – pritraukti vartotojus prie naujų kompanijos mobilių kompiuterių.
C. Pohlmann mano, jog dabartinių būtinų komponentų ir gamybinių išlaidų kaina šiuo metu suteikia galimybę tik pamiršti apie €500 kainą, jau nekalbant apie $500. Vis tik jis neatmeta galimybės, jog padidėjęs gamybinis efektyvumas ir daug pigesni komponentai leis sumažinti ultrabookų kainą, tačiau labai abejoja, kad ji pasiektų $500 lygį.
Galbūt Acer vadovybė pageidauja, jog bet kokiu atveju jos gaminiai sudarytų konkurenciją Apple iPad 2013 metais ir vis tiek pardavinės savo gaminius už $500 negaudama pelno vien dėl to, jog patrauktų vartotojus į savo pusę. Tačiau tai prieštarautų naujai strategijai, priimtai po buvusio vadovo Gianfranco Lanci pasitraukimo: didinti kokybinius parametrus ir gaunamą pelną, o ne išleidžiamos produkcijos kiekius su minimalia pelno marža.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą